fbpx

Altijd een glimlach, altijd in de weer

Hoofdkelner Sali werkt al twaalf jaar bij Testa Rossi, het voelt bijna alsof het zijn eigen zaak is en die verantwoordelijkheid draagt hij met verve. Boos worden als er iets misloopt? Dat doet hij nooit. “Hier kan ik fier zijn op mijn werk, dat maakt het verschil.”

Als kelner moet je alles tegelijk in het oog kunnen houden en altijd rustig blijven, wat er ook gebeurt. “Geduld, ervaring en kennis zijn alles. Als je tafelnummers vanbuiten weet, je blindelings je weg door het restaurant vindt en zonder nadenken elke wijn uit het schap neemt, gaat alles vanzelf.”

Nog een van Sali’s troeven is dat hij alle gerechten kent en dus op elke vraag meteen zelf kan antwoorden zonder hinderlijk heen-en-weer-geren naar de keuken. “Ik ben kok van opleiding en ken dus alle producten. Maar ik kan niet in de keuken blijven, ik kom te graag tussen de mensen.”

Sali weet wat je gaat drinken voor je het bestelt

De grootste wijnliefhebber- en kenner bij Testa Rossi is ongetwijfeld zaakvoerder Alain en wanneer die praat, luistert Sali. Op die manier stak die laatste de afgelopen twaalf jaar heel wat op over wijn, zodat hij nu vaak kan voorspellen welk wijntje de klanten verkiezen. “Afhankelijk van het aperitief weet ik ongeveer wat iemand wil eten, en eens hij eten besteld heeft weet ik meteen wat hij graag zal drinken. Pairing is alles.”

Altijd in beweging

Wie in de horeca werkt kan maar beter in vorm zijn, anders hou je het niet vol om elke dag tot laat in de avond van tafel naar tafel te walsen, met borden, wijnen en advies. “Ik ben 41, maar doe dit werk nog steeds ontzettend graag. Een rustige avond is vermoeiender dan een drukke, het is leuker werken als het restaurant vol zit. Doe daar wat complimenten van de klanten bij en iedereen gaat goedgezind weer naar huis.”

Zin om te genieten van de gastvrijheid van Sali? Reserveer dan hier je tafeltje.

 

Sharing is caring!

Tafel boeken