fbpx

Olijfolie, een onontbeerlijke smaakmaker in de Italiaanse keuken

In de Italiaanse keuken is goede olijfolie onmisbaar. Maar zeg niet zomaar olijfolie tegen olijfolie! Er zijn heel wat verschillen wat betreft kwaliteit en smaak. Wist je bovendien dat dit vloeibare goud erg goed is voor je gezondheid?

Al duizenden jaren wordt olijfolie gebruikt in landen rond de Middellandse zee, en dat is geen toeval. Naast de erg lekkere smaak, zit het goedje vol antioxidanten en vitamines waardoor het helpt in de strijd tegen veroudering en zelfs een medicinale werking heeft. Nog een leuk weetje: de Italianen smeren zich soms in met hun ‘olio d’oliva’ voor een extra mooi kleurtje in de zomer!

Met extra vierge ga je voor kwaliteit

Extra wat? Extra vierge olijfolie is de zuiverste olijfolie op de markt en wordt verkregen bij de eerste koude persing. Daarnaast heb je ook de vierge variant, met een iets hogere zuurtegraad. Hierbij worden iets rijpere of minder kwalitatieve olijven gebruikt, waardoor deze olie zich beter leent voor bakken en braden. Onderaan de kwaliteitsladder heb je tot slot de geraffineerde olijfolie, veel minder qua kwaliteit en daardoor ook goedkoper dan de vierges.

Bij Testa Rossi werken we uitsluitend met de zeer kwalitatieve olijfolie van Tamia, een biologisch gecertificeerde extra vierge olijfolie, vol smaak en aroma’s. Deze olie is afkomstig uit Tuscia, een stukje Italië dat rijk is aan een vruchtbare vulkanische bodem. Tezamen met het gunstige klimaat leidt dit tot zalige olijven, die binnen de 6u na oogst koud verwerkt worden tot de olijfolie van Tamia. Een dankbaar product waarmee wij de lekkerste Testa Rossi gerechten bereiden!

We kijken er enorm naar uit je binnenkort terug te mogen verwelkomen aan je vertrouwde Testa Rossi-tafeltje. In afwachting van onze heropening kan je thuis blijven genieten van onze gerechten via Take Away!

Bestel jouw gerechten nu

Sharing is caring!

Tafel boeken