De voorbije dagen konden we genieten van een verlengd paasweekend. In België vieren we Pasen traditioneel met familie en lekker eten. Gezellige brunches met een overvloed aan chocolade, eitjes, asperges, lamsvlees en rosbief. Elk land zijn eigen tradities die dag! Ook in Italië hebben ze zo hun gewoontes en net zoals in ons land speelt …
In de Italiaanse keuken is goede olijfolie onmisbaar. Maar zeg niet zomaar olijfolie tegen olijfolie! Er zijn heel wat verschillen wat betreft kwaliteit en smaak. Wist je bovendien dat dit vloeibare goud erg goed is voor je gezondheid? Al duizenden jaren wordt olijfolie gebruikt in landen rond de Middellandse zee, en dat is geen toeval. …
Geen kerstontbijt en geen kerstdiner: zo vieren de Italianen Kerstmis De kerstdagen komen er weer aan en dat betekent heerlijke hapjes, kroketten bij het hoofdgerecht en een gaatje houden voor het dessert. Ook in Italië is Kerstmis een van de belangrijkste feesten van het jaar, waarbij alles om de familie draait. Daar is zelfs een …
Is verse pasta lekkerder dan gedroogde pasta?Heb jij weleens zelf verse pasta gemaakt? Bij Testa Rossi doen we het elke dag, en dat proef je. Maar is verse pasta dan zoveel beter dan gedroogde pasta? We leggen je hier het verschil uit. Verse pasta wordt gemaakt van bloem, water en ei. De eieren zorgen voor een rijkelijke smaak en geven …
Voor veel mensen is een glaasje limoncello met z’n zoete citroensmaak de ideale afsluiter van een Italiaans diner. Maar het aanbod aan digestieven is in Italië veel breder dan de citroenlikeur alleen: neem bijvoorbeeld grappa, of een heel arsenaal aan amaro’s. Nog nooit een Cynar, een Rucolino of een Amaro Ramazotti geproefd? We maken je …
Afgelopen zomer reisde Testa Rossi’s zaakvoerder Alain samen met zijn gezin naar Umbrië. Hoewel dit de enige de centraal-Italiaanse regio is die niét aan de zee grens, is het ook in de glooiende heuvels rond Assisi en Perugia heerlijk vertoeven. En dat komt niet in het minst door het eten. Een hoofdrolspeler in de keukens …
Als zaakvoerder Alain niet naar z’n klanten had geluisterd, was Testa Rossi nu misschien nog steeds een traiteurszaak. Dat het ooit daar mee begon, maakte het tijdens de coronalockdown zeker gemakkelijker om vlot over te schakelen op take away en ook nu het restaurant terug open is, blijven de klanten enthousiast gebruik maken van de …
Tussen zeven en negen uur ’s avonds lopen de bars in Italië vol. Vriendengroepen, geliefden of collega’s schuiven aan voor een drankje met een paar kleine snacks om de avond in te zetten. Wie al in Italië op vakantie ging is waarschijnlijk welvertrouwd met deze traditie, de aperitivo, en de snacks die geserveerd worden: antipasti. …
Op speciale gelegenheden halen wij Belgen al eens een fles champagne boven, waarna de kurk met veel bombarie van de fles wordt geknald. Een Italiaan daarentegen, heeft geen bijzonder moment nodig om te kunnen genieten van een glas bubbels: een frisse prosecco smaakt net zo goed op een doordeweekse dinsdag. Prosecco is in essentie een …
ZO MAAK JE THUIS DE PERFECTE TESTA ROSSI- PIZZAEr zijn tal van manieren om thuis pizza te maken, van een kant-en-klare bodem tot helemaal zelfgemaakt. Leuk is het zeker en je eet je zelfgemaakte pizza met smaak op. Toch lijkt een pizza van de Italiaan altijd net dat tikje lekkerder, en daar moet je geen …