fbpx

Zo vieren de Italianen Pasen!

De voorbije dagen konden we genieten van een verlengd paasweekend. In België vieren we Pasen traditioneel met familie en lekker eten. Gezellige brunches met een overvloed aan chocolade, eitjes, asperges, lamsvlees en rosbief. Elk land zijn eigen tradities die dag! Ook in Italië hebben ze zo hun gewoontes en net zoals in ons land speelt lekker eten een belangrijke rol. Het is er één van de belangrijkste feestdagen.

Hoewel Pasen in België vooral onder familie gevierd wordt, is dat in Italië niet per se het geval. Een bekend spreekwoord luidt er: “Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi”, Kerstmis vier je met familie, Pasen met wie je wil.” Italianen vieren Pasen over het algemeen niet thuis, maar trekken er vooral op tweede paasdag op uit met vrienden. Natuurlijk staat lekker eten er ook centraal en elke regio heeft zo zijn eigen paasspecialiteiten.

Zo is er de ‘Crescia’, een kaasbrood dat vooral met Pasen gegeten wordt in Le Marche. In Midden-Italië is de ‘Pizza di pasqua’, een hartige cake, niet weg te denken van de feesttafel.

Pasen begint er vaak met een uitgebreide paaslunch. Een leuke traditie bestaat uit het aantikken van eitjes. De persoon waarvan het eitjes het langst heel blijft, zou een jaar vol geluk tegemoet gaan.

Net zoals bij ons hoort lamsvlees er bij Pasen. Ook wordt het populaire nagerecht ‘La Colomba’ op vele tafels aangesneden, een zoete cake in de vorm van een duif als symbool van de vrede.

Geen Pasen zonder chocolade, ook niet in Italië! Maar de eieren daar zijn groter én gekleurder in omvang. Binnenin zitten vaak cadeautjes voor geliefden en vrienden.

Ontdek de lekkerste Italiaanse klassiekers bij Testa Rossi. Reserveer nu al je tafeltje voor in mei!

Sharing is caring!

Tafel boeken