fbpx

Meet the Chef, Salvatore

Elke ochtend om 8:30 uur gaat Chef Salvatore aan de slag in de keuken van Testa Rossi, elke avond rond 22:30 uur zit zijn werkdag erop. Zelf eet hij tussendoor wel een broodje, want hij heeft het druk met dagverse suggesties ontwikkelen en de klanten een heerlijk bord Italiaans eten voorschotelen. 

Hoewel hij dus zelf druk in de weer is, heeft de in Vilvoorde geboren Siciliaan alles op de kaart weleens geproefd. “Mijn favoriete gerecht is vongole. Da’s ontzettend simpel, lekker en snel klaar. Elke dag komen de venusschelpjes vers binnen, en met een beetje olijfolie, kerstomaatjes en wat look heb je zo een feestelijk gerecht.”

Wanneer hij een dessertje moet kiezen, twijfelt Salvatore tussen sabayon, panna cotta en tiramisu. “De tiramisù is top, daar zijn heel veel mensen het mee eens. Hij wordt uiteraard vers gemaakt, en sinds we een nieuwe mascarpone zijn beginnen gebruiken smaakt hij nóg beter.”

Zij aan zij met zijn vrouw

Dat die dessertjes zo lekker zijn is te danken aan Salvatores vrouw, die sinds een jaar ook bij Testa Rossi werkt. “Op weekdagen doen we samen de mise-en-place en de middagservice. Om kwart over drie gaan we de kinderen van school halen, ga ik gauw sporten en pik ik mijn vrouw weer op.” En vervolgens vechten ze zich zij aan zij door de avondspits.

Alleen op maandag staat Salvatore niet in de keuken, dan is de zaak gesloten en is het family time. Of hij die dagen dan ook nog kookt? “Meestal gaan we op restaurant” klinkt het met een knipoog.

Leren koken met je ogen

Salvatore werkt al zes jaar bij Testa Rossi, eerst als keukenhulpje en nu al twee jaar als chef. Dat hij kok is geworden lijkt echter eerder toevallig. “Ik was beroepsmilitair in het Belgisch leger. Aan het einde van mijn opleiding tot paracommando heb ik besloten te stoppen en ben ik op zoek gegaan naar iets anders. Zo ben ik in de horeca gerold. Hier bij Testa Rossi kwam ik solliciteren voor de zaal, maar er was plaats in de keuken. Zo gaat het vaak”, zegt hij lachend.

Het koken heeft hij geleerd door goed op te letten bij de chefs waar hij voor werkte. “Ik heb alles met mijn ogen gestolen … en nu run ik mijn eigen keuken!” klinkt het met nauwelijks verholen trots. “Het enige dat ik niet kan zijn pizza’s, da’s een vak apart”, waarop de pizzaiolo instemmend begint te knikken.

Wanneer Salvatore een avond geslaagd vind? “Soms moet ik twee keer per dag naar de visboer bellen voor een extra levering, dan is het een topavond geweest.”

Bekijk alvast de heerlijke gerechten van Salvatore

 

Sharing is caring!

Tafel boeken